...kronärtskocka, kålrabbi samt sauce vierge
eller
Köttbullar med mos, lingon och gurka
Jag har alltid älskat mat. När jag var liten och mina jämnåriga kamrater tryckte i sig Coca Cola, chips och godis, så älskade jag oliver, ostar och korvar. En gång så tjatade jag så mycket om saltgurka hemma, att min mamma gav mig ett kilo när jag fyllde år (för att jag skulle hålla tyst)!
Det är underbart med mat , det värsta är att ju mer man lär sig om mat och ju mer man smakar desto mer kräsen bli man, och det är ju i slutändan plånboken som får lida.
Visst jag kan köpa en pizza och tycka om den, men det är nog bara för att jag aldrig skulle baka pizza hemma. Men så fort jag äter något på en enklare restaurang så blir jag besviken och tycker oftast att det är bortslängda pengar – bara för att jag kunde gjort det bättre hemma. Jag pratar inte dåligt om enklare restauranger OM det gäller utanför Sveriges gränser (jag levde med en krögare i fyra år och åt helt enkelt för mycket restaurangmat). Nej, det är utomlands på små, gömda restauranger, borta från turisstråken som man oftast finner det bästa!
När jag tänker tillbaka på mina resor så är det oftast maten jag kommer ihåg mest – på både gott och ont. Något mindre lyckat, men ändå ett härligt minne, var när jag och Andreas åt på en fin restaurang på Champs-Elysees, och Andreas köttbit luktade så pass illa att jag kastade ut den genom fönstret! Betydligt mer förtrollande är mitt lyckorus varje gång jag äter citronglass i Italien...!
Om jag ändå måste lista bra restauranger i Sverige så är det följande:
1. 28+ (Göteborg)
2. Sjömagasinet (Göteborg)
3. Gula huset (Linköping)
4. Capri (Stockholm)
Livet är mat , vin, kaffe och choklad av de bästa råvarorna! Det är underbart att vara livsnjutare!
Xoxo
Miriam